Национална Априловска гимназия - Постижения на априловци в турнир по дебати

Постижения на априловци в турнир по дебати

 • Прессъобщение и награди след турнира в Русе

  150 ученици от 13 училища от централна и североизточна България се състезаваха във втория регионален турнир, организиран от Фондация “БЕСТ” тази учебна година, който се проведе на 21-22 ноември в АГ “Гео Милев”, Русе. Учениците се съревноваваха в разнообразни речеви дисциплини и дебати с формат “World Schools”.

  Турнирът посрещна съдии и специални гости от българо-американската комисия по образователен обмен Фулбрайт – изпълнителния директор на комисията Анджела Родел, както и програмните координатори за стипендианти от САЩ Илиана Димитрова и Рада Кънева. Специален гост беше и Скот Ригети – координатор на българския клон на комисия Фулбрайт в американското министерство на външните работи. Турнирът приключи неделя следобед с народни танци, изпълнение на народна песен от нашия координатор на инициативата за ученици-посланици Джейсън Сайфрет, и церемония по закриване с водещи Атина Лао и Татяна Ростовцева – основатели на “БЕСТ”, и Анджела Родел.

  Фондация “БЕСТ” благодари на всички, които подкрепят нашата общност: комисията Фулбрайт и Американското посолство – щедри спонсори на “БЕСТ”; администрацията и персонала на АГ “Гео Милев”, които бяха невероятни домакини; и многобройните съдии, придружители, треньори и ученици, които правят нашето голямо семейство реалност.

     
     
    
   

  НАГРАДИ:

  РЕЦИТИРАНЕ НА ПОЕЗИЯ

  Финалисти

  3 - Боряна Тодорова, 12г

  4 - Велина Димитрова, 10г

  РЕЦИТИРАНЕ НА ПРОЗА

  Финалисти

  2 - Ана-Мария Българова, 11г

  3 - Йоан Попов, 11в

  6 - Мирела Петрова, 10г

  ОРИГИНАЛНО ОРАТОРСТВО

  Полуфиналист

  5 - Мария Колева, 11г

  Четвъртфиналист

  Виктория Александрова, 8б