Национална Априловска гимназия - NAGbook навърши 1 година

NAGbook навърши 1 година

 • В навечерието на Коледа щедро споделяме радостта, удовлетворението и успеха !

  NAGbook – училищният вестник на Национална Априловска гимназия е една мечта, израснала своята първа година. В летоброенето на това младо и деликатно словесно същество започва втората година, когато всички ще очакват от него да бъде по- можещо и винаги смело различно. И като опит за равносметка: порастването отброи шест броя, заяви Глас, вдъхновен и личен; разкри Воля и отказа да се предаде на инерцията и отрицанието; насочи Взор към постигнатото, към победи и споделени открития; предизвика с Порива да се включат цветовете на различното, напомни за вглеждането в детайла и мило заигра с усмивката на Въображението.

  Мечтателят, Иноваторът, Художникът, Музикантът, Любознателният, Ентусиастът и Фотографът създадоха своята Редколегия и в дневния ред на училищния свят естествено се включиха дръзки и търсещи теми, шумни обсъждания, оглеждане в словото, знаменателните срещи и сякаш времето се задвижи в нов ритъм, сбъдна подминавана глъбина.

  Редколегията получи признание в жеста на Благодетел, днес те се срещат и работят в обновената и обзаведена по техен проект стая на Редакцията. Имат свободата да създават и да продължат да търсят, но и отговорността да формират вкус.

  В навечерието на Деня на будителите Редколегията получи и публично признание. NAGbook  е класиран на Второ място като колективно участие в Осмия национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски“ – Русе. Приз, който задължава, напомня за отговорностите, които носи всеки боравещ със словото, но приз, който съдържа подкрепа.

  Очаквайки първия брой за тази година, ние наричаме:

  Уважаема Редколегия, имайте за свята длъжност службата на словото. И нека то ви свързва с Истинското, Смисленото и Откривателството!

  Стефка Костадинова