Национална Априловска гимназия - „Движа се” е формула-заклинание

„Движа се” е формула-заклинание

 • Битката, вълнението, пътешествието – така Байрон определя смисъла на съществуването.

  „Движа се” е формула-заклинание.

  Общото пътуване започна с откриването на Националния кръг на олимпиадата по английски език, която се проведе на 12 март 2016 г. в гр. Габрово с домакин Национална Априловска гимназия. Водещи на концерта бяха Божидара Якимова и Християн Марков от 11 г клас. Приветствия към участниците поднесоха г-жа Лена Георгиева – председател на Общински съвет Габрово, г-н Георги Маринов – началник на РИО Габрово, и г-жа Росица Антова – главен експерт в МОН, дирекция „Образователни програми и образователно съдържание”.

  В тържеството взеха участие: Камерен смесен хор „Петър Чаракчиев” при НАГ с диригент Виолета Василева, изпълнители от Музикална школа „Прима Виста” (Елена и Ивелин Вълкови), музикален клуб „Весела”, ПМГ „Акад. Иван Гюзелев” Габрово, ученици от клуба по речи и дебати на английски език BEST към НАГ, клуб за спортни танци „Ритмика” с ръководители Ивелина и Тодор Жекови. Димана Радева, Вяра Тодорова и Мария Колева (11 г в НАГ) представиха сцена от известната шекспирова пиеса „Макбет”.

  За доброто настроение се погрижиха и малките танцьори и певци от ДФА „Габровче” с ръководител Лъчезар Захариев.

  Благодарности на РИО - Габрово в лицето на г-жа Катюша Станчева - старши експерт по природни науки и екология за перфектната организация, отзивчивостта и колегиалното отношение.

  Специални благодарности от учителите по английски език в НАГ на Явор Генчев от 11 г клас за брилянтната мултимедия, на г-жа Стефка Костадинова и ученическия екип на NAGbook за издаването на специалния брой на ученическия вестник NAGbook изцяло на английски език.

  В състезанието взеха участие 6 ученици от НАГ.

  В резултат на направеното класиране Националната комисия определи да получи оценка Отличен 5.75 ученичката от 12 г клас Ивана Немцова  и Отличен 5.50 – Иван Пенчев от същия клас. Елица Банкова от 9 г клас се класира на второ място във втора възрастова група, а Ана Мария Българова от 11 г зае престижното пето място в четвърта възрастова група. Доротея Неделчева  (11 г клас) и Невена Недкова (12 г) също се представиха достойно.

  От екипа на НАГ и специално от учителите по английски език благодарности на участниците в състезанието и на всички, които помогнаха това събитие да се превърне в празник.

  Снимки от събитието

   * * *

  Шестима ученици от НАГ бяха допуснати до заключителния кръг на Трето национално състезание по английски език Longman Competition, организирано от издателство PEARSON LONGMAN България специално за Общността „Пиърсън Лонгман училища в България”: Виктория Захариева – 8 г, Емил Йорданов – 8г, Кристиан Савов – 8г, Бетина Златева – 8д, Тервел Вълков – 11б, Пламена Димитрова – 12г клас.

  Кристиан Савов се класира на трето място в група  А2 и ще бъде награден на официалната конференция на PEARSON LONGMAN, която ще се проведе на 23 април 2016 г. в гр. София.