Национална Априловска гимназия - Призови места в национален литературен конкурс

Призови места в национален литературен конкурс

 • На 15 април, 2016 г. в аулата на Английска гимназия „Гео Милев“ – Русе се проведе церемония по награждаването на отличените в Националния ученически литературен конкурс по цитат от Стефан Цанев. Горди сме, че и четиримата участници от Национална Априловска гимназия извоюваха призови места:

  Микаела Николаева Берчева, 10а клас, І-во място в категория „Философско есе” с творба по темата: „СЪМНЯВАМ СЕ В БИОЛОГИЯТА, ОТХВЪРЛЯМ ЕСТЕСТВЕНОТО“ („Автореквием“)

  Анна Мирославова Стойчева, 10д клас, І-во място в категория „Есе” с творба по темата: „ДОКЪДЕ СТИГНАХМЕ? ЗА КАКВО БЕШЕ ВСИЧКО?“ („Автореквием“)

  Ива Веселинова Денизова, 10а клас, ІІ-ро място в категория „Есе” с творба по темата: „БЛАЗЕ НА МЪРТВИТЕ, ЧЕ НЕ ВИДЯХА КАК ИДЕАЛИТЕ ИМ СРАМНО МРЯХА“ („Реквием“)

  Диана Николаева Дженкова, 12а клас, Поощрителна награда в категория „Фейлетон” с творба по тема: „Спите ли?”

  Национална Априловска гимназия продължава устремено да доказва, че  словесността се носи, учи и утвърждава. В нашата общност често имаме поводи да поздравим поредните виртуози и да се впечатлим от уменията им да пресътворяват нови визии за себе си и за всички нас.