Национална Априловска гимназия - Призови места в състезанието по речи и дебати

Призови места в състезанието по речи и дебати

  • На 10 и 11 декември в Шумен се проведе състезание по реч и дебати на английски език - „BEST”, организирано от фондация Fulbright. То беше първото за тази учебна година състезание за източния регион на страната.  Учениците, които се включиха бяха около 300.

    В това състезание взеха участие и ученици от Национална Априловска гимназия, които се прибраха с множество трофеи: Галина Петрова се класира на четвърто място в категорията Novice Original Oratory. До финал на Novice Prose стигнаха- Вероника Първанова (6-то място); Ана-Мария Петрова (5-то място); Илко Христов (3-то място); Георги Попов (2-ро място).

    Йоан Попов спечели златото в категория Varsity Prose  при много оспорвана конкуренция.

    Отбора на BEST от Габрово се състои от 22 ученици. Бяха придружавани от г-жа Рени Тодорова и треньора на отбора Anna Kate Brainerd. Въпреки че имаше участници, които не продължиха напред, всички се прибраха с усмивка на лице, защото всяко едно състезание на BEST е неповторимо и изпълнено с много приятни емоции и невероятни хора.  Учениците чакат с нетърпение следващото състезание, което ще се проведе през месец март 2017г в Бургас.