Национална Априловска гимназия - Гласът на бъдещето

Гласът на бъдещето

 • Отборът по речи и дебати на английски език в Националната Априловска гимназия в град Габрово кани учениците на всички гимназии и средни училища в града ни да присъстват на благотворителния турнир по дебати, който ще се проведе на 23 февруари, 2019 г. от 10:30 ч. в Ритуалната зала в сградата на Община Габрово.

  Инициативата под наслов „Гласът на бъдещето“ има за цел чрез силата на словото в ученически турнир по дебати да бъдат събрани дарения за Дневният център за деца и младежи с увреждания в града ни.

  „Гласът на бъдещето“ организира Отборът по реч и дебати на английски език на НАГ с подкрепата на Община Габрово, ученическите съвети на гимназиите и средните училища в града ни, Регионално Управление на Образованието, програмата „Fulbright“ и Фондация „БЕСТ“.

  Това събитие е особено интригуващо, тъй като концепцията за турнир от смесени отбори между ученици, възпитаници на различни училища, е нова за града ни. Тъй като отборите ще се сформират от индивидуални участници, а не училища, ще се избегне конкуренция между учебните заведения и ще се създаде чувство на сближаване и равнопоставеност.

  Наградите за отборът-победител ще бъдат златни купи, а за втория отбор-финалист – сребърни медали. Всеки участник ще получи сертификат за участие, издаден от директора на програмата „Fulbright” за България.

  Участниците от нашата гимназия са Йоана Пеева и Виктория Генчева от 12б клас, Георги Попов и Гергана Дечева от 11г клас, Ана-Мария Антонова - 9д и Елеонора Коларова  - 9а.