Национална Априловска гимназия - Гласът на бъдещето

Гласът на бъдещето

 • ГЛАСЪТ НА БЪДЕЩЕТО - ОТЗВУК И ПРОВЕЖДАНЕ НА ПРОЕКТА

  Отборът по реч и дебати на английски език на НАГ изпълни своя годишен обществен проект с благотворителна цел още през февруари и постави началото на ученически турнири по дебати под наслов „Гласът на бъдещето“.

  На 23 февруари се проведе пилотния турнир по дебати, носещ заглавието „Гласът на бъдещето: Благотворителен турнир по дебати“ и привлече дебатьори от три учебни заведения на територията на града ни, както и доброволци от повече от пет габровски средни училища и гимназии.

  В събитието взеха участие като дебатиращи Виктория Генчева, Андрей Михов, Йоана Пеева, Ана-Мария Антонова, Георги Попов, Гергана Дечева и Елеонора Коларова от НАГ, Алекс Радков от СУ „Отец Паисий“, Максим Садинов, Теди Лефтерова, Яна Василева от ПМГ.

  Камелия Христова, Недялко Панайотов и Рая Топузакова бяха организатори.

  Журито се състоя от Рени Тодорова (НАГ), Иво Тепавски (ИМКА – Габрово), Наталия Радева (НАГ), Рада Кънева (Програмата Fulbright).

  Множество доброволци взеха участие с логистика и реклама.

  Събитието се осъществи с безусловната подкрепа на Националната Априловска гимназия, ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“, Фондация BEST, РУО – Габрово, Програмата FULBRIGHT и Доброволци от Община Габрово, гимназиите и средните училища в общината. Събитието бе финансирано след кандидатура за проект чрез платформата на FULBRIGHT, а средствата, събрани от благотворителност (кутии с дарения и благотворителен базар в ПМГ), които възлизат на около 200 лева, ще бъдат дарени на кауза в кратък срок от време.

  Професионалното провеждане на „Гласът на бъдещето“ и неотрицаемото въздействие над местното общество в града ни беше отличено с престижната награда на семейство Кизелстайн за Проект на Годината по време на церемонията по награждаването след Националния турнир по реч и дебати на английски език на фондация БЕСТ, която се проведе на 21 април в Аула "Максима" в Университета по Национално и Световно Стопанство в София. Камелия Христова и Недялко Панайотов приеха наградата, която е свидетелство за техните лидерски и организаторски качества. 

  На същата церемония Наталия Симеонова от 9г клас взе първо място за своята интерпретация на поезия, а Ивайло Колев и Ана-Мария Антонова взеха шести места за своите ораторски речи (Ивайло се представи в категория 10-12 клас, а Ана-Мария – 8-9 клас).

  През ежегодните Априлови дни на Националната Априловска гимназия можете да очаквате зашеметяващи представления на отбора от изминалата година.