Национална Априловска гимназия - Априловци с призови места

Априловци с призови места

 • Априловци взеха призови места в ІV-тия национален исторически конкурс

  „Помогни ми да се возвися. Училището на моето родно място – история и памет“ – 2020 г..

  Конкурсът се организира от Първа езикова гимназия - Варна, и в него ученици от 8 до 12 клас откликват на провокацията към творческо мислене и изследователски търсения. Поредното участие на наши ученици се увенча отново с успех.

  Елеонора Коларова /11а/ извоюва І място с доклада си: „Габровските учители – Иван Гюзелев и Райчо Каролев, реформатори, общественици и строители на българската държава. Опит за обобщение“.

  Дебютът на осмокласничката Десислава Ангелова /8а/ й донесе похвалното ІІ-ро място с разработката: „Тодор Бурмов – просветител и общественик“.

  Зад успеха на момичетата стоят, разбира се, насърчаващите усилия на техните преподаватели – Пенка Петрова и Силвия Стоянова. Като всеки научен доклад, трудовете се очаква  да бъдат  защитени и представени пред аудитория. Надяваме се това да се случи скоро според регламентите на конкурса, въпреки ситуацията на дистанцираност. Вярваме, че  трудът трябва да се споделя и утвърждава, за да се вдъхновяват и поредните търсачи на интелектуални срещи.