Ден на любовта в НАГ

Ученическият съвет към НАГ и тази година подготви приятни изненади за всички априловци, за да отбележат Деня на влюбените. Празникът не е традиционен български обичай, но неговото честване носи много усмивки и приятни емоции. 

Цяла седмица „кутии на любовта“ събираха в себе си валентинки с послания за обич, любов,  привързаност, взаимност и споделеност. Учениците отразиха различни проявления на любовта – към свои възлюбени, приятели, учители. На 14.02., в час на класа, предварително избрани „Купидони“ доставиха по класовете очаквани и неочаквани валентинки. В училищните коридори звучаха аплодисменти, смях и настроение. 

На 14.02. Националната Априловска гимназия бе изпълнена със звуците на класически музикални произведения в рубриката „Музика в голямото“. 30 минути  ученици и учители имаха възможността да се насладят на музикалните изпълнения на три музикални инструмента – пиано, флейта и китара в лицето на Адриана Кънева от 10б клас, Полина Флориду от 9б клас, Емма Атанасова от 9а клас и Константин Калоферов от 11д клас.

В същия ден класните стаи осъмнаха със закичени врати с цитати за любовта и виното от известни личности и герои.

Представителите на клуб по дебати на английски „BEST” също зарадваха много априловци с анонимни валентинки и вкусни бисквитки.

А училищният вестник NAG book зарадва своите читатели с кратки интервюта от любими учители, които споделят пред учениците как честват 14.02. и своето разбиране за виното и любовта. Специална рубрика бе посветена на това как се чества 14 февруари в различните държави и най-вече – кой е Свети Трифон и как се отбелязва Трифон Зарезан по българските земи.