Лауреатско звание в Национален ученически конкурс

Десислава Ангелова, ученичка от 10а клас на Национална Априловска гимназия, спечели лауреатското звание в Националния ученически конкурс с международно участие „Пространство и време“ организиран от Академията за лидери при Историческия факултет на ВТУ„Св. Кирил и Методий“, катедра „Нова и най-нова история“, катедра „География“ и с подкрепата на Студентския съвет на ВТУ. Конкурсът се провежда за седми пореден път.

Десислава участва с реферат на тема „Руско -турската война и участието на габровският опълченец Пенчо Сватов“. Допускането й до втория етап на конкурсната програма й даде възможност за публична защита, която се проведе на 24-25.03.2023 г. в зала „Европа“ на ВТУ. Представянето й беше отличимо и журито заслужено й присъди  титлата Лауреат.

Вярваме,че творческият устрем на Деси ще продължи да разширява хоризонта си и ще я отвежда към следващите върхове. С признание към нейния научен ръководител Силвия Стоянова и с благодарност за подкрепата на ТДДА Габрово и РИМ-Дряново, очакваме следващите й успехи.