Отлично представяне на ученическите отбори от Националната Априловска гимназия във финалните етапи на ученическите игри

Първо отбора по баскетбол за девойки 11-12 клас се класира на 6то място в България. Финалите се проведоха края на април месец в Хасково. Там нашите момиче победиха училищните отбори от Пловдив и Благоевград, направиха равен с Къджали в редовното време и в продълженията загубиха, допуснаха загуби и от Търговище и София. Състав на отбора – Преслава Андреева, Виктория Богданова, Стела Танчева, Пламена Чантова, Ева Ботева, Даная Николова, Ралица Захариева, Гергана Русева с ръководител – В. Горанов.

От 26 до 28 юни във Варна се проведоха финалите по бадминтон за девойки 8-10 клас. В състава на отбора на НАГ бяха Симона Петрова, Рая Ганчева, Мария Ангелова, Виктория Димитрова и Хрисиана Христова с ръководител – Горанов. Нашият отбор попадна в по-силната група и постигна 3 победи срещу Варна, Сливен и София, и загубиха от Хасково и Първомай. В крайното класиране заеха 5то място.

По същото време, но в Габрово се проведоха и финалите по хандбал за девойки 8-10 клас. Отбора на Национална Априловска гимназия мери сили с АЕГ “Гео Милев” Русе, 81СУ “Виктор Юго” София и СУ “Димчо Дебелянов” Бургас. Игра се по системата всеки срещу всеки и нашият отбор постигна три победи и заслужено вдигнаха шампионската купа. Състав на отбора – Паула Петрова, Пламена Денева, Ивайла Димитрова, Анджелина Пенчева, Полина Колева, Албена Иванова, Белослава Петрова, Ана Агалова, Валентина Дамянова, Тея Петрова, Камелия Таукова и Симона Илиева с ръководител – Нено Башев.