Към олимпийските върхове

Деяна Христова 12д и Екатерина Георгиева 12г с преподаватели Красимира Ангелова и Силвия Стоянова се класираха на национален кръг на олимпиадата по История и цивилизации, профилирана подготовка. Двете дванадесетокласнички са единствените от областта, които постигнаха това.

Националният кръг ще се проведе на 29-30.04.2023 година в Свиленград.

Желаем успех на момичетата!

 

 

Велина Вачева от 11д (с преподавател Анна Сапунджиева) и Йоханна Пенчева от 12д (с преподавател Паулина Мартинова) се класираха на национален кръг на олимпиадата по БЕЛ. Сред дванадесетокласниците от областта Йоханна е единствена, която успя да постигне това.

Пожелаваме ви успех и очакваме вашите нови постижения!

На 12.03.2023г. в гр. Варна се проведе Националният кръг на олимпиадата по английски език. До него бяха допуснати трима ученици от Национална Априловска гимназия: Елена Константинова от 9в клас, Светослава Иванова от 9д клас и Гергана Чевикова от 10г клас. Домакин на събитието беше Първа езикова гимназия – гр. Варна. На официалната церемония по откриването участниците и техните преподаватели: Християна Александрова, Ралица Пашова и Емилия Василева бяха поздравени лично от г-жа Мария Барганова – главен експерт “чужди езици” и официален гост на събитието.

 

 

Дария Храпова от 12а е лауреат с първи резултат в страната от национален кръг на олимпиадата по руски език, провел се в СУ „Васил Левски“ – гр. Велинград, на 11 март. Нейн преподавател е Маазат Чаринова. Поздравления, Дария!