Добре дошли в секцията на Ученическия съвет!

Ние сме група ученици, които работят заедно, за да подобрят живота на всички ученици в нашето училище. Нашата мисия е да представляваме гласа на учениците и да се борим за техните права и интереси.

В тази секция ще можете да намерите информация за нашите инициативи и проекти, както и за събитията, които организираме. Ние се стремим да създадем една приятна и подкрепяща обстановка за всички ученици в нашето училище, като осигуряваме възможности за забавление, образование и взаимодействие.

Ако имате идеи, въпроси или проблеми, моля не се колебайте да се свържете с нас. Ние сме тук, за да помогнем на учениците да постигнат техните цели и да се наслаждават на своето училищно изживяване.

Благодарим Ви, че посетихте нашата секция!

J_9

Симулиран съдебен процес

На 21 април 2023 г. в Актовата зала на НАГ се проведе симулиран съдебен процес върху разказа и драмата „Албена“ на Йордан Йовков. Това събитие е част от Проекта на Съюза на съдиите в България /ССБ/ в сътрудничество с български училища „Литературата и философията през погледа на правото “.

text i obraz-1

Образ и текст

Националната Априловска гимназия и RadLab Studio стартираха образователната програма „Радикална лаборатория – изследване в образи и текст“. Целта на цикъла от занимания е да провокира учениците в изучаването на връзките между изкуството, естествените науки и вътрешния свят на човека, като въведе фотографията като метод за интердисциплинарно обучение…

20221124_103651

Стажанти в БТА

Трима ученици от Национална Априловска гимназия бяха избрани за стажанти на Българска телеграфна агенция
По време на патронния празник на  гимназията Кирил Вълчев, генерален директор на Българска телеграфна агенция (БТА), проведе среща с ученици от училището и оповести имената на тримата стажанти, които БТА ще подкрепи в техния път на развитие.

Screenshot_3

Национален ученически конкурс

Целта на конкурса е учениците да покажат своите познания за възникването и развитието на тяхното училището, за неговите вдъхновители, организатори и благодетели; да тълкуват и оценяват събитията и да предлагат свои гледни точки по поставените теми; да обвързват случващите се в българските земи процеси с духовните промени в Европа; да развиват творческо мислене в дух на родолюбие и гражданско отношение към историята.