Добре дошли в секцията на Ученическия съвет!

Ние сме група ученици, които работят заедно, за да подобрят живота и средата в училище за всички. Нашата мисия е да се борим за правата и интересите на съучениците ни, представлявайки техния глас.

В тази секция ще можете да намерите информация за нашите инициативи и проекти, както и за събитията, които организираме. Ние се стремим да създадем една приятна и подкрепяща обстановка за всички в нашето училище, като осигуряваме възможности за забавление, образование и взаимодействие.

Ако имате въпроси, моля, не се колебайте да се свържете с нас. Ние сме тук, за да помогнем на учениците да постигнат техните цели и да се наслаждават на своето пребиваване в училище.

Благодарим Ви, че посетихте нашата секция!

София Цонкова от 10а клас: „Здравейте! Казвам се София и съм председател на Ученически съвет към НАГ. Изключително благодарна съм, че мога да бъда част от тази общност и да представлявам интересите на цялото училище. Определям себе си като отговорен и сериозен човек.

Имам различни интереси във всякакви области и се стремя да изисквам от себе си колкото се може повече. Обичам да чета, да се развивам, да научавам и придобивам нови умения и знания, обичам да пътувам и посещавам места, свързани с историята на България. Вярвам в доброто и съм сигурна, че обединявайки сили за една по-висша цел, ще успеем да я постигнем. Заедно!“

Устав за дейността на УС към НАГ
Sofia
HristinaG

Христина Генова от 9в клас: „Здравейте! Аз съм Христина Генова и тази година участвам в Ученически съвет като ,,заместник-председател”. През свободното си време вземам участие в осъществяването и реализирането на инициативи в Младежки център-Габрово.

Обичам да се запознавам с нови хора и да получавам нови знания от тях, да работя в екип, да вземам участие в дискусии по различни теми. Бих желала да приложа научените качества в Ученическия съвет, като мотивирам повече хора да участват в дейностите му и да развиват своя потенциал.“

Представители на класовете в УС

Нашите инициативи

„Нашата планета, нашето здраве“

Световният ден на здравето се отбелязва всяка година на 7 април – датата, на която през 1948 г. е създадена Световната здравна организация (СЗО). В нашата гимназия избрахме да отбележим този ден символично – чрез създаване на плакати, свързани с консумацията на захар в разпространени сред учениците вредни напитки и чрез хоро, което да сплоти, раздвижи и ободри ученици и учители.

Развиване на организационни умения

Развиване на организационни умения На 15.03.2024 г. се проведе обучение за представителите в Ученическия съвет на тема „Развиване на организационни умения“. За три часа участниците имаха възможност да се запознаят с етапите при организацията на събития, конкурси, чествания, базари или концерти. Учениците се представиха един на друг като споделиха какво харесват, какво обичат да правят,…

Конкурс за есе и фотоесе

Ученическият съвет на НАГ организира вътрешноучилищен конкурс за есе и фотоесе на тема „С очите си видях доброто“. Чрез тази инициатива се поощрява творческата нагласа и мисъл, дава възможност за изява и за споделяне на различни гледни точки.

16 март – Международен ден за дигитално почистване

Електронните медии в световен мащаб отделят над 900 млн. тона въглеродни емисии за една година. 70% от информацията, която съхраняваме в дългосрочен период, никога няма да използваме повторно.

Цвете за всяка дама в НАГ

Мисия „Цвете за всяка дама в НАГ“ Сутринта на 8-ми март започна цветно – развълнувани възпитаници на НАГ от Ученическия съвет „украсиха“ с присъствието си входовете на гимназията още в 7.30 ч. и посрещаха всяка дама, работеща в НАГ, с роза и с поздрав „Честит празник!“ Младежите подариха не просто по едно цвете, а десетки…

Благотворителен базар в НАГ

Ученическият съвет към НАГ организира благотворителен базар – „Надежда за Витомир“, съвместно с фейсбук групата „Габровски майки и татковци“ и народно читалище „Наука-1902“- с. Враниловци. Събраните средства са: 690.00 лв. и са внесени в банковата дарителска сметка на Витомир Станилов.

Акция „Бъди в час – здрав, буден и толерантен!“

Тази година за първи път Ученическият съвет на Априловската гимназия подготви специални отличия за учениците, които завършиха първи срок на учебната 2023/2024 година без нито едно отсъствие!

„НЕ!“ на тормоза, но не за ден!“

23 февруари - Ден на розовата фланелка На 23 февруари 2024 г. се проведе честване на „Ден на розовата фланелка“ в Априловската гимназия. Беше обявен дрескод „Розово“ и бяха раздавани малки розови хартиени тениски с надпис „НЕ!“ на тормоза, но не за ден!“ на всички ученици при влизането си в училище сутринта. Противодействието на всички…

Ден на любовта в НАГ

Ученическият съвет към НАГ и тази година подготви приятни изненади за всички априловци, за да отбележат Деня на влюбените. Празникът не е традиционен български обичай, но неговото честване носи много усмивки и приятни емоции. 

Коледно парти в НАГ 2023

На 20 декември Ученическият съвет на НАГ подготви Коледно парти за учениците от гимназията. За най-младите априловци се проведе конкурс „Мис и Мистър Заек“. Коледното парти продължи с игри за публиката. Бяха раздадени много награди в игрите „Седни богат, стани беден“ и „Колелото на късмета“.

Благотворителен базар под надслов „Предколедно чудо за Витомир“

Благотворитеният базар с надслов „Предколедно чудо за Витомир“ протече под съпровода на музикални коледни изпълнения на флейта от Емма Атанасова от 9а клас. Щандовете на базара бяха отрупани с лакомства и красиви и изящни коледни играчки, картички и аксесоари, сътворени от сърцати априловци.

Коледна еуфория

На 20.12. в рамките на час на класа Ученическия съвет при НАГ ще проведе ежегодния конкурс „Мис и Мистър ЗАЕК“ в рамките на училищното Коледно парти.

Вечер на езиците в НАГ

Вечерта на езиците възражда традицията за интерактивно и креативно представяне на чуждите култури в Националната Априловска гимназия. Събитието, насочено към учениците на гимназията, се осъщесви на 29.03. от 15:30ч. и даде възможност на над 120 ученици да се включат в 6 работилници, посветени на българския, английския, немския, испанския, руския и френския език…