Добре дошли в секцията на Ученическия съвет!

Ние сме група ученици, които работят заедно, за да подобрят живота на всички ученици в нашето училище. Нашата мисия е да представляваме гласа на учениците и да се борим за техните права и интереси.

В тази секция ще можете да намерите информация за нашите инициативи и проекти, както и за събитията, които организираме. Ние се стремим да създадем една приятна и подкрепяща обстановка за всички ученици в нашето училище, като осигуряваме възможности за забавление, образование и взаимодействие.

Ако имате идеи, въпроси или проблеми, моля не се колебайте да се свържете с нас. Ние сме тук, за да помогнем на учениците да постигнат техните цели и да се наслаждават на своето училищно изживяване.

Благодарим Ви, че посетихте нашата секция!

15.09.2023

Начало на учебната 2023/2024 година

Скъпи осмокласници,

Очакваме Ви на 15 септември 2023 г. от 9.00 часа за поднасяне на цветя пред паметника на Васил Априлов и тържествено въвеждане в училищното пространство.
Уважаеми ученици от 9, 10, 11 и 12 клас,
каним Ви на откриването на учебната 2023/2024 година от 9.30 часа в двора на гимназията.

Aprilovi_dni23

Априлови дни на културата

Априловите дни на културата са ежегодни празници на ученическата извънкласна дейност в НАГ. Организират се от 1989/1990 учебна година от 11 до 24 май. Показват резултатите от целогодишната работа на пожелалите да участват в тях ученици, чиито задачи се определят в края на предходната учебна година с помощта на учителите ръководители.

J_9

Симулиран съдебен процес

На 21 април 2023 г. в Актовата зала на НАГ се проведе симулиран съдебен процес върху разказа и драмата „Албена“ на Йордан Йовков. Това събитие е част от Проекта на Съюза на съдиите в България /ССБ/ в сътрудничество с български училища „Литературата и философията през погледа на правото “.

text i obraz-1

Образ и текст

Националната Априловска гимназия и RadLab Studio стартираха образователната програма „Радикална лаборатория – изследване в образи и текст“. Целта на цикъла от занимания е да провокира учениците в изучаването на връзките между изкуството, естествените науки и вътрешния свят на човека, като въведе фотографията като метод за интердисциплинарно обучение…