Финален кръг на Националното състезание „Практични финанси“

От 05 до 07.04.2024 в София се проведе финалният кръг на Националното състезание „Практични финанси“. Състезанието се провежда за четвърта поредна година и е единственото от календара на МОН, което се състои от два национални кръга. Вторият кръг е във формат на финансов иновационен лагер, в който участваха 80 от общо 1318 ученици от цялата страна, взели участие в състезанието. 

Учениците от НАГ – Николета Маджарова и Ванеса Методиева от VIII в клас, Светлана Костадинова от IX в клас и Гергана Христова от XI в клас работиха в екипи с ученици от други училища за разработване на продукти и презентиране на идеи. Предложиха и създадоха  настолни, компютърни и мобилни игри, концепции за дигитални услуги /„Финансов АI“, „Чатбот FIBO“, сайт с обучителни курсове FinanSer/ с цел повишаване на финансовата грамотност. Компетентно жури под председателството на проф. д-р Красимир Маринов оцени участието на учениците. 

Бъдещите предприемачи и финансисти бяха приветствани от заместник-министъра на образованието и науката Емилия Лазарова и Ирина Илиева, изпълнителен директор на Джуниър Ачийвмънт България (JA Bulgaria).
Успешното представяне на учениците от НАГ в престижното състезание ще мотивира интереса им за участие и в други изяви и за подобряване на финансовата грамотност сред младите хора.