Отлично представяне на училищните отбори на Националната Априловска гимназия

Продължава  отличното представяне на ученическите отбори от Националната Априловска гимназия.

От началото на месец април започна провеждането на зоналните кръгове на ученическите игри, в които участваха общо 7 отбора на училището. Четири от тях спечелиха зоналните турнири и продължават напред към финалните кръгове, които предстоят през месец май.

Това са отборите във възрастова група девойки 11 – 12 клас в спортовете: тенис на маса, бадминтон с водач г-н Горанов, хандбал с ръководител г-н Башев и лека атлетика, водена от г-жа Блажева. На косъм от класиране за финалите беше и отборът по баскетбол, който загуби само с една точка от плевенските си връстници.

На 17.04.2024г. се проведе средношколски турнир по ръгби за купа ” Димитър Контохов”, в който отборът на НАГ взе престижното второ място.

Нека пожелаем успех в предстоящите състезания на отборите и техните ръководители!

Общо седем отбора на НАГ заеха първите места в областните надпревари и продължават напред към зоналните кръгове, които ще се проведат в средата на месец април от спортовете – волейбол, хандбал, баскетбол, тенис на маса, бадминтон и лека атлетика. Волейболът продължава напред с два отбора – девойки и юноши 11-12 клас, а в останалите пет спорта продължават девойките във възрастова група 11-12 клас.

Преподавателите на учениците, които взимат участие в надпреварите – В. Горанов, Н. Башев и Г. Блажева се надяват и вярват, че техните ученици имат потенциала и силите да стигнат до финалните кръгове. Освен подготовката, която състезателите получават в часовете по Физическо възпитание и спорт, те провеждат и допълнителни тренировки извън учебно време.
Желаем им успех и още много покорени върхове!

Автор: Илина Таскова, ХII a