Успех за априловци в Националното многоезично състезание

За поредна година по традиция възпитаници от единадесетите класове на Националната Априловска гимназия предизвикват своите знания по чужди езици в Националното многоезично състезание, организирано от Министерството на образованието и науката.
След проведения областен кръг през октомври тази година се сформира и отборът на гимназията от 8 ученици, които се състезаваха на национално ниво индивидуално с три езикови комбинации.
С немски и английски език се състезаваха Андриана Манолова и Валентин Петров от 11б клас. С английски и испански език участваха Илиана Георгиева, Анелия Димитрова, Зорница Пашова, Велиан Василев и Константин Калоферов от 11д клас. А в групата с комбинация първи чужд език – английски език и втори чужд – френски се включи Радинела Радионова от 11г клас.

Националното многоезично състезание е за всички ученици, изучаващи английски, немски, френски, испански, италиански и руски език като първи или втори чужд език в задължителна подготовка в училище. Провежда се в една възрастова група за ученици от ХІ клас върху три основни компетентности – слушане с разбиране, четене с разбиране и създаване на текст. Националният кръг на Многоезичното състезание се проведе на 18.11.2023 г. с домакин СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“, гр. Дупница. Нашите ученици премериха сили със 120 свои връстници от цялата страна и с любопитство и усърдие се впуснаха в нова серия от креативни задачи, като техните усилия бяха оценени високо от националната комисия.

Най-големият успех е на Радинела Радионова от 11г клас, която се класира на второ място в своята група. Радинела доказа своите знания и прилежност и зарадва цялата училищна общност с този впечатляващ резултат. Специални поздравления и за Анелия Димитрова, която със своето 4-то място се нарежда след тримата лауреати, създали текстове на испански език.

Скъпи ученици, гордеем се с Вас и Ви благодарим, че продължавате със своите успехи да доказвате традициите за успешно чуждоезиково обучение в нашата гимназия. Разбира се Вашето старание и любознание са в основата на това, но нека поздравим и Вашите учители: Силвия Тодорова, Марияна Ангелова, Иво Тепавски, Емилия Василева, Милена Митева-Илиева и всички останали колеги, които Ви подкрепят по пътя на знанието.