IMG_1029-min

Ние, в клас Чужди езици - Английски и немски/френски

В задължителните учебни часове

ИЗУЧАВАМЕ

 Английски и немски/френски език, за да опознаем чужди светове

 История, Философия и Информационни технологии, за да боравим с термините и понятията на науките в езика

 Английска литература, за да открием красотата на думите в поезия и проза

 

В избираемите учебни часове

СЪЗДАВАМЕ

 Стратегии за успешно справяне с изпитни модели като IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE

 Риторика и ораторски умения на чужд език

 Критическо мислене и усет към естетичното в литературата

 Изкуството за интерпретиране и създаване на текстове

 Общуването с гост-учители от САЩ по програма за обмен “Fulbright”

 

ДЕЙСТВАМЕ

Театрални представления и поетични спектакли на чужд език

Турнири по речи и дебати на английски език BEST

Обменни програми за обучение във Великобритания и САЩ – YES и ASSIST

Състезания и олимпиади: Pearson-Longman, Национално многоезично състезание; Ораторско четене; „Трансформации“ (превод на поезия и проза)

 

ЗАЕДНО

Пътуваме и срещаме света

Обменяме идеи и впечатления

Забавляваме се и творим

Учим и израстваме

Интересно

IMG_2928

Ден на любовта в НАГ

Ден на любовта в НАГ 14.02.2024 г. Ученическият съвет към НАГ  подготви приятни изненади за всички априловци, за…
IMG_2928

Ден на любовта в НАГ

Ученическият съвет към НАГ и тази година подготви приятни изненади за всички априловци, за да отбележат Деня на влюбените. Празникът не е традиционен български обичай, но неговото честване носи много усмивки и приятни емоции. 

20240213_165353

Захари Карабашлиев гостува в НАГ

Ученици от 11 и 12 клас имаха възможността да разговарят с автора на романа бестселър „18% сиво“, който гостува, за да представи най-новото от творчеството си, а именно романа „Рана“.

hammer

Импровизирано съдебно дело за развод

На 1 февруари в часа по „Право“ учениците от профил „Бизнес администрация“ изненадаха преподавателя си Кристиян Любенов със самостоятелно подготвения от тях  процес, с който дадоха ход на дело за развод.

14_01_2024

189 години Априлово училище

Патронен празник 12 януари 2024 година Тържественото отбелязване на 189-та година от създаването на първото новобългарско светско училище…

Обратно

към страница „Нашите класове“

„Винаги съм знаела, че искам да уча в Националната Априловска гимназия и сега, когато пътят ми в училище е към своя край, смело мога да заявя, че това е моят духовен дом. Той носи едно особено усещане, което смирено те кара да се чувстваш част от общност. Бидейки част от нещо по-голямо и по-силно от теб, ти изживяваш важността да принадлежиш и да обменяш опит.
Учителите са хората, които през тези пет години градят образа на всеки един от нас, влагайки любов и всеотдайност, за да се превърнем в индивиди, можещи и мислещи. Te формират съпротивата у нас – съпротива срещу духовната леност. По този начин те полагат основите на едно много ценно качество, което с течение на времето се превръща в потребност – непрестанният търсачески дух.
Приятелите превръщат пребиваването в гимназията споделено и вълнуващо. Ценен е процесът на създаване на приятелства в училище, защото това е мястото, където израстваме като личности, където опознаваме себе си и другите. Той е свързан със стремежа да разбираш, да улавяш и съхраняваш спомените, създадени през тези пет, най-емоционални години.
Продължавам да уча/да се развивам в областта на медицината, надявам се. Съзнателно избрах тази специалност, защото тя е отговорност, динамика и предизвикателство, което умело борави както с интелектуалното у индивида, така и с емоционалното – тя е енциклопедия на живота…“
– Симона Ненова, випуск 2022