IMG_1029-min

Ние, в клас Чужди езици - Английски и немски/френски

В задължителните учебни часове

ИЗУЧАВАМЕ

 Английски и немски/френски език, за да опознаем чужди светове

 История, Философия и Информационни технологии, за да боравим с термините и понятията на науките в езика

 Английска литература, за да открием красотата на думите в поезия и проза

 

В избираемите учебни часове

СЪЗДАВАМЕ

 Стратегии за успешно справяне с изпитни модели като IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE

 Риторика и ораторски умения на чужд език

 Критическо мислене и усет към естетичното в литературата

 Изкуството за интерпретиране и създаване на текстове

 Общуването с гост-учители от САЩ по програма за обмен “Fulbright”

 

ДЕЙСТВАМЕ

Театрални представления и поетични спектакли на чужд език

Турнири по речи и дебати на английски език BEST

Обменни програми за обучение във Великобритания и САЩ – YES и ASSIST

Състезания и олимпиади: Pearson-Longman, Национално многоезично състезание; Ораторско четене; „Трансформации“ (превод на поезия и проза)

 

ЗАЕДНО

Пътуваме и срещаме света

Обменяме идеи и впечатления

Забавляваме се и творим

Учим и израстваме

Интересно

movie

Наш филм, отличен на „Философски филмов фестивал“ 2024

На второто издание на фестивала „Философия филм фест“ 2024, съпътстващ Националната олимпиада по философия, участие взеха шест късометражни филма на наши възпитаници. Отличен като първи от националната комисия и Българското философско общество е 5-минутният филм „НАПРАВЛЕНИЕ ЛЮБОВ“.

Äåí íà ó÷åíè÷åñêîòîñàìîóïðàâëåíèå - 1

Ден на ученическото самоуправление

Ученическият съвет към НАГ пое инициативата да възстанови Денят на ученическото самоуправление. Участниците ще бъдат подкрепени от ментор, ще имат шанс да организират учебен процес, да се запознаят с управленски решения, да се запознаят с училищната администрация, да консултират, да се информират какви са длъжностните характеристики на всеки, работещ в НАГ.

ИСТОРИИ ОТ ДЕТСКАТА СТАЯ (1)

Истории в детската стая

Истории в детската стая Първото по рода си събитие, наречено „Истории в детската стая“, представящо англоезични етюди по…
ИСТОРИИ ОТ ДЕТСКАТА СТАЯ (1)

Истории в детската стая

Първото по рода си събитие, наречено „Истории в детската стая“, представящо англоезични етюди по класически детски сюжети, се осъществи на 22. май в рамките на Априловите дни на културата.

Случай_24

Изпращане 2024

Изпращане на Випуск 2024

Обратно

към „Нашите класове“

„Винаги съм знаела, че искам да уча в Националната Априловска гимназия и сега, когато пътят ми в училище е към своя край, смело мога да заявя, че това е моят духовен дом. Той носи едно особено усещане, което смирено те кара да се чувстваш част от общност. Бидейки част от нещо по-голямо и по-силно от теб, ти изживяваш важността да принадлежиш и да обменяш опит.
Учителите са хората, които през тези пет години градят образа на всеки един от нас, влагайки любов и всеотдайност, за да се превърнем в индивиди, можещи и мислещи. Te формират съпротивата у нас – съпротива срещу духовната леност. По този начин те полагат основите на едно много ценно качество, което с течение на времето се превръща в потребност – непрестанният търсачески дух.
Приятелите превръщат пребиваването в гимназията споделено и вълнуващо. Ценен е процесът на създаване на приятелства в училище, защото това е мястото, където израстваме като личности, където опознаваме себе си и другите. Той е свързан със стремежа да разбираш, да улавяш и съхраняваш спомените, създадени през тези пет, най-емоционални години.
Продължавам да уча/да се развивам в областта на медицината, надявам се. Съзнателно избрах тази специалност, защото тя е отговорност, динамика и предизвикателство, което умело борави както с интелектуалното у индивида, така и с емоционалното – тя е енциклопедия на живота…“
– Симона Ненова, випуск 2022