IMG_0997-min

Ние, в клас Хуманитарни науки

В задължителните учебни часове:

 

ИЗУЧАВАМЕ

  Литература, за да владееш думите

  Български език, за да ни отличава грамотността

  История, за да познаем света и себе си

  Английски и руски език, за да се свързваме с другите

 

В избираемите учебни часове

 

СЪЗДАВАМЕ

Култура и изкуство и владеем кода на артистичното

Журналистика и отразяваме новини

Визуални комуникации и различаваме новото поколение медии

Психология на езиковата комуникация и разпознаваме манипулация и обективност

 

ДЕЙСТВАМЕ

  „Шифърът на Априлов“ – да организираш игра по стъпките на знанието

  „Иновации в действие“ – да създадеш партньорство

  „Денница“ – да бъдеш творец и издател

  Стажанти в БТА – да отразяваш за национална медия

 

ЗАЕДНО

В празника

В НАГ-старт

Пътуваме

Любопитни сме за…

Интересно

Ден на любовта в НАГ

Ученическият съвет към НАГ и тази година подготви приятни изненади за всички априловци, за да отбележат Деня на влюбените. Празникът не е традиционен български обичай, но неговото честване носи много усмивки и приятни емоции. 

Захари Карабашлиев гостува в НАГ

Ученици от 11 и 12 клас имаха възможността да разговарят с автора на романа бестселър „18% сиво“, който гостува, за да представи най-новото от творчеството си, а именно романа „Рана“.

Импровизирано съдебно дело за развод

На 1 февруари в часа по „Право“ учениците от профил „Бизнес администрация“ изненадаха преподавателя си Кристиян Любенов със самостоятелно подготвения от тях  процес, с който дадоха ход на дело за развод.

Честит празник, априловци!

Това място – пред вратите на училището и пред паметника на Благодетеля, единствено днес от празничния календар на априловци и винаги по този повод ги събира за тържество.

Обратно

към страница „Нашите класове“

„Казвам се Симона Иванова и съм възпитаник на Националната Априловска гимназия. Избрах хуманитарния профил, заради новите знания по български език, история и руски. Винаги съм обичала да чета и литературата и до днес е важна за мен, пиша с лекота и обичам публичните изказвания и  дебатите. Избрах НАГ, защото съм убедена, че ми помага да намеря мястото си в света и дори подсказва посоките, в която да се развивам занапред. Учителите работят за нас и със нас, за да знаем и да можем да превръщаме наученото в полза и способност. Те успешно анализират днешното и мъдро ни водят към бъдещото. Помагат ни да се създадем като личности, но и охраняват различността ни. С моя клас бяхме чудесен екип. Миговете, които прекарваме заедно, ни дават възможност да бъдем по-добри, по-силни и по-умни. Продължавам в сферата на маркетинга и в администрацията на държавата като неин пазител.“

Симона Иванова, випуск 2022