IMG_0997-min

Ние, в клас Хуманитарни науки

В задължителните учебни часове:

 

ИЗУЧАВАМЕ

  Литература, за да владееш думите

  Български език, за да ни отличава грамотността

  История, за да познаем света и себе си

  Английски и руски език, за да се свързваме с другите

 

В избираемите учебни часове

 

СЪЗДАВАМЕ

Култура и изкуство и владеем кода на артистичното

Журналистика и отразяваме новини

Визуални комуникации и различаваме новото поколение медии

Психология на езиковата комуникация и разпознаваме манипулация и обективност

 

ДЕЙСТВАМЕ

  „Шифърът на Априлов“ – да организираш игра по стъпките на знанието

  „Иновации в действие“ – да създадеш партньорство

  „Денница“ – да бъдеш творец и издател

  Стажанти в БТА – да отразяваш за национална медия

 

ЗАЕДНО

В празника

В НАГ-старт

Пътуваме

Любопитни сме за…

Интересно

Наш филм, отличен на „Философски филмов фестивал“ 2024

На второто издание на фестивала „Философия филм фест“ 2024, съпътстващ Националната олимпиада по философия, участие взеха шест късометражни филма на наши възпитаници. Отличен като първи от националната комисия и Българското философско общество е 5-минутният филм „НАПРАВЛЕНИЕ ЛЮБОВ“.

Ден на ученическото самоуправление

Ученическият съвет към НАГ пое инициативата да възстанови Денят на ученическото самоуправление. Участниците ще бъдат подкрепени от ментор, ще имат шанс да организират учебен процес, да се запознаят с управленски решения, да се запознаят с училищната администрация, да консултират, да се информират какви са длъжностните характеристики на всеки, работещ в НАГ.

Истории в детската стая

Първото по рода си събитие, наречено „Истории в детската стая“, представящо англоезични етюди по класически детски сюжети, се осъществи на 22. май в рамките на Априловите дни на културата.

В навечерието на празника

Да споделим вълнението в празничния 24 май. Заповядайте!

Обратно

към „Нашите класове“

„Казвам се Симона Иванова и съм възпитаник на Националната Априловска гимназия. Избрах хуманитарния профил, заради новите знания по български език, история и руски. Винаги съм обичала да чета и литературата и до днес е важна за мен, пиша с лекота и обичам публичните изказвания и  дебатите. Избрах НАГ, защото съм убедена, че ми помага да намеря мястото си в света и дори подсказва посоките, в която да се развивам занапред. Учителите работят за нас и със нас, за да знаем и да можем да превръщаме наученото в полза и способност. Те успешно анализират днешното и мъдро ни водят към бъдещото. Помагат ни да се създадем като личности, но и охраняват различността ни. С моя клас бяхме чудесен екип. Миговете, които прекарваме заедно, ни дават възможност да бъдем по-добри, по-силни и по-умни. Продължавам в сферата на маркетинга и в администрацията на държавата като неин пазител.“

Симона Иванова, випуск 2022