Истории в детската стая

Първото по рода си събитие, наречено „Истории в детската стая“, представящо англоезични етюди по класически детски сюжети, се осъществи на 22. май в рамките на Априловите дни на културата.

Повече от месец избрани ученици от 8г, 8д, 9г, 9д и 10 д клас работиха по подготовката на кратки англоезични етюди по класически детски произведения, които избраха и разработиха с подкрепата на своите учители.

Със своя труд и старание те успяха да ни пренесат в света на приказките и детската литература за един кратък миг. В рамките на един час бяха представени 5 етюда, като всеки клас беше подготвил и кратко, но любопитно представяне на автора и сюжета на своето произведението. Публиката в Актовата зала на Априловото школо успя да се наслади на откъси от:

  • „Питър Пан“ – 8г клас;
  • „Пипи Дългото чорапче“ – 8д клас;
  • „Том Сойер“ – 9г клас;
  • „Щастливият принц“ – 9д клас;
  • „Чарли и шоколадовата фабрика“ – 10д клас.
Към Галерия

Организаторите на „Истории в детската стая“ пресъздадоха със своите творчески и актьорски умения вълшебния свят на детската литература и заслужено получиха овациите на публиката. Виктория Величкова (10д), която беше водещ на събитието отправи послание и призив към публиката да потърсят своите детски книжки и да разлистят техните страници, за да открият едни от най-красивите и запомнящи се истини, написани от любимите ни детски автори, и които всяко дете на света, малко или голямо, не трябва да забравя.

Благодарим на всички участници и помнете, че „Светът принадлежи на тези, които четат“.